Expositie schilderijen en beeldhouwwerken

Van 1 mei t/m 2 september is in Cultuurhuus Braakhekke kunst te bewonderen van een drietal kunstenaars.
Schilderijen van Gerda van Goor-Pruijt en Henry Peters en beeldhouwwerken van Gerry Blaauw.
De exposities zijn op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur gratis te bezichtigen.

Gerry Blaauw-van der Veen

Gerry Blaauw kiest haar momenten met zorg.
Ze wordt gegrepen door het pure leven, levensmomenten, houdingen en emoties, steeds in haar eigen omgeving.
Ze geeft uiting aan wat haar raakt, op figuratieve wijze maar soms ook door een abstractere vorm. Maar steeds met een emotionele lading.
Van oorsprong autodidact heeft ze zich ontwikkeld onder invloed van gerenommeerde beeldende kunstenaars.
Zij werkt met collega’s samen in de beeldende kunstgroep “de Wilpse Klei” waar zij inspiratie geeft en ontvangt. Prachtige exposities, onlangs nog in de Bergkerk te Deventer, hebben de opvallend hoge kwaliteit van “de Wilpse Klei” voor velen zichtbaar gemaakt.
In haar eigen atelier geeft zij les in kleine kring en werkt in opdracht.

 

Gerda van Goor-Pruijt

Gerda schildert sinds 1967, waarbij de eerste werken met olieverf werden uitgevoerd. In de loop der jaren kwam zij met andere technieken in aanraking en maakte zowel stillevens als portretten en abstracte schilderijen. Vanaf 1975 tot 1982 volgde ze schilderlessen bij de Volksuniversiteit te Zutphen, 1982 in Gorssel. Aangesloten bij Teken- en Schilderclub “Het Koerhuis”, (Gorssel) volgde zij ook diverse lessen van docenten. Tussen 2006 en 2009 breide zij haar technieken uit door een cursus te volgen in abstract schilderen bij “Sabi”- Centrum voor Kunst en Filosofie in Eefde. Naast het schilderen heeft zij zich ook bekwaamd in het maken van maskers, een eeuwenoude traditie uit Venetë. Deze kunstwerken worden geheel met de hand gemaakt en tot in de uiterste details uitgewerkt. Vanaf 2020 is Gerda voor de 4e maal deelneemster van EtalageKunstRoute – BBKK.

 

                                 

 

Henry Peters

Freizeitmillionär (1951), met een mooi Duits woord. Ik verdeel in de vrije tijd mijn artistieke activiteiten over muziek (piano en andere toetsen) en tekenen/schilderen.

Ooit op school tekenles gehad van Jan Huizinga, de illustrator van oa. Pinkeltje en Arendsoog. Dat heeft me zeker geholpen.

Verder autodidact en eigenwijs, al doende leert men. Ik zie wel wat goed is en ook meestal wel wat fout is.

Af en toe krijg ik deskundige aanwijzingen van kunstenaar Huub Coenen, en daarbij nog wat leerstof uit zijn leergang voor tekenonderwijs.

Heb altijd al getekend, maar dan meer voor “bruiloften en partijen” en op verzoek dan als echte kunstenaar. Zo heb ik voor de verbreding van de A1 de veelgebruikte schetsen voor de geluidsmaatregelen gemaakt.

Ik probeer van alles, wat betreft onderwerp, techniek en materiaal. Groot of klein. Aanvankelijk met lichte voorkeur voor tekenen. Ben een liefhebber van lijntjes, maar een ineens goed gelukte aquarel geef ook plezier.

Meer is te vinden op https://henrypeters.exto.nl