Voorjaar-zomer expositie 2023

Werk van A.G. Gerritsen sr. (Een van de Deventer Drie).

Naast de schilderijen van A.G. Gerritsen sr wordt er in de vitrines beeldhouwwerk geëxposeerd van cursisten van Monique Nuwenhof van beeldhouwatelier MonArtAtelier.

Opening: zaterdag 3 juni 11.00 uur.
Van maandag 5 juni t/m 2 september.

Locatie: Braakhekke, geopend op werkdagen van 10.00 -16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 – 13.00 uur.
Op de zaterdag zijn alle ruimtes in Braakhekke open en is al het werk van de exposerende kunstenaars goed te bezichtigen. Op werkdagen zijn sommige ruimtes in gebruik.

 

De kunstenaar A.G. Gerritsen (1897-1989),  geboren in Twello, was een gedreven kunstenaar die honderden werken heeft gemaakt in verschillende technieken en onderwerpen. Hij schilderde en tekende stadsgezichten van zijn woonplaats Deventer, stillevens, portretten en vele landschappen elders in Nederland.
Zijn oeuvre kan als post-impressionistisch bestempeld worden, d.w.z. laverend tussen impressionisme en expressionisme.
Over zijn leven en zijn werk is in 2017 een boek verschenen met de titel:
A.G. Gerritsen (1898-1989) : Een gedreven kunstenaar. Het boek kan besteld worden via mailadres benepse@hetnet.nl o.v.v. boek.

 

Expositie cursisten van beeldhouwatelier MonArtAtelier

Sinds 2020 geeft Monique Nuwenhof van MonArtAtelier beeldhouwlessen in het buitengebied van Bathmen. Ze heeft een stal mogen omtoveren tot beeldhouwatelier en beeldhouwt daar zelf maar geeft hier ook om workshops en lessen in beeldhouwen.

Op dinsdag- en woensdagochtend en op woensdagavond wordt hier wekelijks door haar cursisten in kleine groepen van maximaal 6 personen, hard gewerkt aan hun kunstwerken. Iedereen werkt in zijn of haar tempo in grote of kleine stenen in diverse hardheden en soorten. Bij mooi weer wordt er heerlijk buiten gewerkt.

De beeldhouwwerken ontstaan tijdens de les naar eigen ontwerp, naar voorbeeld of intuïtief en ze worden geheel met de hand vervaardigd. Monique geeft tips over het gebruik van gereedschap, vormgeving, de aanschaf van stenen, steensoorten en afwerking.

Een mooie gelegenheid om de prachtige werken van de cursisten te tonen is deze voorjaar- zomerexpositie van de BBKK. In verband met de grootte van de vitrines is gekozen voor een selectie van een aantal kleinere beelden. Deze zijn te bewonderen in de vitrines van het Cultuurhuus Braakhekke van 5 juni tot en met 2 september.

Hieronder een aantal van de kunstwerken die tentoongesteld worden. De steensoort alsook de maker van het beeld staat tevens vermeld op het kaartje bij het kunstwerk.

                                       
Greet Flierman “Wing of freedom”                         Willeke Oostewechel
Zalmkleur seleniet                                                 Witte albast

                                                       
Marleen de Boer.                                                 Ay Lien The ” Ucello bambino
Indiaas speksteen                                               Galastone

                                                       

Irene van de Sande “Mijn schat“.                        Frits Mandersloot “Tegenpolen” 
Braziliaans speksteen                                         Braziliaans speksteen